Piektdiena, 2024.gada 29.marts
Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Dzīvnieku patversmes apmeklējums
05.11.2018
Sekojot ilggadīgai Daugavpils Saskaņas pamatskolas tradīcijai, skolēni vāc dzīvnieku pārtiku cilvēku pamestiem dzīvniekiem, kuri atrodas dzīvnieku patversmē Daugavpilī. Arī šogad bērni bija atsaucīgi un atnesa dāvanas šiem dzīvniekiem.

Barību sakārot un salikt maisos palīdzēja 4., 8. un 9. klases skolēni. Savākto barību dzīvnieku patversmē palīdzēja nogādāt 1.b klases skolnieka vecāki , 1.b klases audzinātāja skolotāja Larisa un praktikante Guna.
Patversmes darbinieki bija ļoti pateicīgi. Sarunā ar viņiem noskaidrojām, ka šobrīd patversmē ir 40 suņu vietas un 60 kaķu vietas. Ar kaķīšiem tiešām var parotaļāties, bet izvest suni pastaigā var tikai no 16 gadu vecuma.
Tāpat patversmes darbiniece pastāstīja, ka čipotais mājdzīvnieks ir jāreģistrē, tad viņu var viegli atrast. Jāatceras pirms svētkiem par mājdzīvniekiem, jo tie ļoti baidās no salūta un bēg no mājām.
Nobeigumā mums tika parādīti 5 burvīgi, mazi kucēni, kurus uz patversmi atveda cilvēki, kas tos atrada pie savas vasaras mājas durvīm. Trim saimnieki jau ir sarunāti. Suņuki draiskojās savā starpā, ļāva tos glāstīt un mīļot.
Skolā kopā savācām 435,895 kilogramus barības gan suņiem, gan kaķiem. Paldies mūsu skolēniem, viņu vecākiem un klases audzinātājiem par atsaucību!

Rakstu sagatavoja skolotāja praktikante Guna Gribačenoka
Jaunumi

MŪSU ZIŅAS