Piektdiena, 2024.gada 19.aprīlis
Vārda dienu svin: Vēsma, Fanija

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Dzejas dienas skolā
17.09.2018
Katru gadu septembrī koki pamazām ietērpjas krāsainā lapu rotā, mēs atsākam mācības skolā, un protams, klāt ir Dzejas dienas (Raiņa dzimšanas diena).
Kopš 1965. gada 11. septembra, kad Rīgā Raiņa 100. dzimšanas dienā pie dzejnieka pieminekļa norisinājās Dzejas dienu sarīkojums, tas kļuvis par ikgadēju publisku dzejas lasījumu tradīciju, šogad norisinās 52. reizi. Šogad "Dzejas dienu" uzsvars ir mūsu kaimiņvalstis - Lietuva un Igaunija, ar kurām kopā svinam trīs valstu simtgadi.
11.septembrī Daugavpils Saskaņas pamatskolā sākās “Dzejas dienu” pasākumi. 3.a klases skolēni savus mīļākos dzejoļus deklamēja klases biedriem. Katrs bērns bija paveicis darbiņu, izgreznojot savu dzejoli.
Skanīgas bērnu balsis, smaidi un aplausi pasākuma laikā!
9. klašu skolēni tikās ar dzejnieci Anitu Mileiku. Anita Mileika ir viena no tiem jaunajiem autoriem, kuri regulāri piedalās tekstu lasījumos kopā ar citiem latgaliešu autoriem, kā arī publicē dzejoļus latgaliešu kultūras ziņu portālā lakuga.lv. Tieši portālā lakuga.lv publicētie A. Mileikas dzejoļi tika atzīti par spilgtāko 2011. gada debiju un ieguva latgaliešu kultūras Gada balvu „Boņuks”, kas ir augstākais apbalvojums latgaliešu kultūrā.
Anita Mileika raksta dzeju gan latviešu literārajā, gan latgaliešu , gan krievu valodās. Tikšanās laikā skolēniem bija iespēja noklausīties Anitas dzejas lasījumus no dzejas krājumā „mūžīgā nepārtikusī stirna”, kā arī jaunāko dzeju.
Starp Anitu un skolēniem veidojās dialogs par dzīvi, dzeju, cilvēkiem.
Paldies, Anitai par iespēju būt kopā ar skolas jauniešiem!

Bibliotekāre L.Ratkeviča
Jaunumi

MŪSU ZIŅAS