Sestdiena, 2024.gada 20.aprīlis
Vārda dienu svin: Mirta, Ziedīte

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Valodas iemaņu uzlabošana
28.02.2017
No 20.02. līdz 25.02. Daugavpils Saskaņas pamatskolas komanda piedalījās projekta Erasmus + "Flipped Learning with ICT” (Nr.2015-1-TR01-KA219-021988_5) ietvaros organizētā starptautiskajā izbraukuma seminārā Lietuvā Paņevežas rajona Velžio Ģimnāzijā. Saskaņas pamatskolu pārstāvēja skolotājas T. Revina, N. Dektereva un 7.b klases skolēni S.O. Borovkova, J.Bižāne, A.Kaznačejeva, E. Koržeņevska. Semināra pamattēma bija: Valodas iemaņu uzlabošana.
Projekta aktivitātēs piedalījās pārstāvji no Lietuvas, Latvijas, Turcijas, Itālijas, Spānijas, Portugāles, Polijas un Francijas.
Semināra ietvaros notika tikšanās ar ģimnāzijas administrāciju. Skolotāji no partnervalstīm iepazinās ar Lietuvas izglītības sistēmas pamatprincipiem. Skolotājiem un skolēniem bija iespēja apmeklēt mācību stundas.
Jau pirmajā dienā skolēni prezentēja mājas darbu, kura pamatnostādni var izteikt vārdos “Mana dzīve ir aktīva un radoša”. Projekta partneri Saskaņas pamatskolas prezentāciju novērtēja kā visatraktīvāko un aizraujošāko.
Semināra ietvaros notika arī starptautiskā konference par lasītprasmju attīstīšanas metodēm un problēmām mūsdienu sabiedrībā. Lektori īpaši uzsvēra lasīšanas nepieciešamību no agras bērnības, kas veicina intelektuālās spējas, iztēles attīstības procesu, norādīja, ka lasīšana ir viens no mācību vielas sekmīgas apguves nosacījumiem.
Skolēni piedalījās starptautiskajās debatēs “IKT skolā: iespējas un draudi”. Neskatoties uz to, ka Saskaņas pamatskolas 7.b klases skolēni bija visjaunākie no debašu dalībniekiem, viņi argumentēti pamatoja savu viedokli, atbildēja uz auditorijas jautājumiem.
Viena no interesantākajām aktivitātēm bija darbs jauktajās grupās. Komandām, kur visi dalībnieki bija no dažādām valstīm, dažādu tautību, reliģiju un rasu pārstāvji, vajadzēja vienoties un sagatavot teatrālu uzvedumu par toleranci, atbildību, empātiju, sirsnību un citām ētiskajām vērtībām.
Tika organizētas arī mācību ekskursijas uz Viļņu, Traķu pilsētu, Lietuvas dabas muzeju Anikščajā. Ekskursiju laikā viesiem bija iespēja iepazīties ar Lietuvas vēsturi un kultūru. Notika arī praktiskās nodarbības, kuru laikā viesi mācījās cept maizi un pīrādziņus “Kibinai”.
Toties visjautrākais pasākums bija ballīte. Skolēni un skolotāji no septiņām valstīm un Lietuvas skolēnu vecāki kopā mācījās dejot tautas dejas. Vecāki no Lietuvas parūpējās par gardiem mielastiem.
Visas projekta aktivitātes notika angļu valodā, kas deva iespēju skolēniem pilnveidot angļu valodas prasmes, atbrīvoties no “valodu barjeras”.
Uzturēšanos Lietuvā skolēniem nodrošināja Lietuvas partneri. Skolēni dzīvoja lietuviešu ģimenēs, kur viņi iepazina Lietuvas tradīcijas, ikdienas dzīvi un stāstīja par Latvijas tradīcijām, vēsturi un kultūru.
Pēc skolēnu atziņām, vizīte izraisīja lielu sajūsmu, paplašināja redzesloku un komunikācijas prasmes, radīja labu sabiedrības integrāciju un tolerances piemēru. Skolēni un skolotāji saņēma starptautisko sertifikātu par dalību projektā.


Vēstures un sociālo zinību skolotāja N.Dektereva
Jaunumi

MŪSU ZIŅAS