Ceturdiena, 2024.gada 25.aprīlis
Vārda dienu svin: Līksma, Bārbala

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

„Bērnu un jauniešu žūrija 2016” noslēguma pasākums
23.02.2017
2001. gadā aizsākās lielā lasīšanas veicināšanas programma, ko Latvijā ieviesa Bērnu literatūras centrs. Ar Kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu no 2009. gada startēja projekts „Bērnu un jauniešu žūrija”.

Lasīšanas maratonā ir iesaistījušies bērni un jaunieši no 700 Latvijas bibliotēkām, no 52 latviešu diasporas centriem ( Anglija, Spānija, Vācija, Austrālija un ASV).
Daugavpils Saskaņas pamatskola projektā „Bērnu un jauniešu žūrija” piedalās ceturto reizi. Skolā – kopā ar jauno mācību gadu sākas lielais lasīšanas maratons, kad klasēs un bibliotēkā notiek informatīvas nodarbības, kuru uzdevums ir iepazīstināt skolēnus ar gada grāmatu sarakstu un ar projekta noteikumiem. Tā skolā uzsākas lasīšanas maratons „Bērnu un jauniešu žūrija 2016”.

Paši mazākie skolas bērni iemīlēja „Kika Mika un lielā tumsa”, „Vieni paši mājās”, „Lupatiņu rīts”. Jaunākā skolas vecuma bērni ar interesi sekoja grāmatu „Ella un draugi” , „Saputrotā putra”, „Princese pa pastu”, „Mans vārds ir Klimpa, un man patīk viss” un „Emīls un Īda no Lennebergas” varoņu gaitām, ceļoja ar grāmatu „Nindzja Timijs un nozagtie smiekli” un „Zvērači: kraukļu vārdotājs” varoņiem fantastikas pasaulē. Vecākie skolas bērni šogad lasīja grāmatas par draudzību, mīlestību, par spēju sadzīvot ar nelaimi ģimenē, kas atnāk briesmoņa izskatā „Septiņas minūtes pēc pusnakts”, „Mēs bijām meļi” un „Eleonora un Pārks”.

Lasīšanas maratons skolā noslēdzās ar pasākumu, kas notika 2017. gada 21. februārī, kur 3.a un 2.a klases bērni kopā ar klases audzinātāju skolotāju Ievas un Sandras atbalstu bija mācījušies dzejoļus un interesantākos sižetus no grāmatām par meiteni Ellu un sunīti Klimpu. Skolas zālē sanāca mazie skolas bērni, lai noskatītos un atbalstītu pasākumu.
Pasākums ir izskanējis, pateicības saņemtas, bet paliekošas ir grāmatas, kas ienāca skolas bibliotēkā uz palikšanu, ko gan mazie, gan lielie skolēni turpinās lasīt.
Paldies visiem par atsaucību un sadarbību!


Skolas bibliotekāre Lolita Ratkeviča

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS