Ceturdiena, 2024.gada 28.marts
Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Noslēdzies 11.radošo darbu konkurss „Es esmu vaļējas durvis”
24.01.2017
Es esmu vaļējas durvis,
Pa tam iekšā nāk visādi mošķi
Palaikam iespīd saule,
Pa laikam – visa pasaule
Bet nekas nepaliek iekšā.
Laikam tur tāds vakuums vien ir.

(R.Mūks)

Tā tālajā 1995.gadā rakstīja dzejnieks, filozofs un reliģiju pētnieks Roberts Mūks (īstajā vārdā Roberts Avens) savā dzejoļu krājumā „..aizgājis pie čūskām uzlabot veselību”. Šī dzejoļa rindas šogad bija arī R.Mūkam veltītā 11.jaunrades darbu konkursa tēma „Es esmu vaļējas durvis..”, kura mēŗkis un uzdevumi bija prast ikdienā saskatīt neparasto un savdabīgo, kā arī pēc tam radošajā darbā atklāt savas domas, izjūtas un pārdzīvojumus. Konkursā tika aicināti piedalīties vispārizglītojošo un arodvidusskolu audzēkņi.

Radošo darbu konkursa laureātu apbalvošana notika š.g. 20.janvārī Galēnu pamatskolā (Riebiņu novadā). Pavisam konkursā tika iesniegti 523 darbi no 79 Latvijas skolām: 2.-4.klašu grupā – 74, 5.-7.klašu grupā – 194, 8.-9.klašu grupā – 113, bet 10.-12.klašu grupā – 142 darbi. Skolēnus konsultējuši 130 skolotāji. Šajā gadā skolēni bija rakstījuši esejas, miniatūras, vēstules, pasakas, dzeju, pārdomas, intervijas un pat dramaturģiskus darbus. Marta Binduka (pensionēta latviešu valodas un literatūras skolotāja, R.Mūka muzeja veidotāja un vadītāja, konkursa organizatore) atzina, ka skolēnu iesūtītie darbi bija ne tikai žanriskā ziņā daudzveidīgi, bet arī ļāva uz neparstām lietām paskatīties no cita skatupunkta.

No pilsētas konkursam tika iesūtīti 17 darbi, no kuriem 7 bija no mūsu skolas. Lielā dalībnieku konkurencē diviem Daugavpils Saskaņas pamatskolas skolēniem izdevās iegūt arī godalgotas vietas. 5.-7.klašu grupā 194 dalībnieku konkurencē Atzinību ieguva 7.a klases skolnieks Dominiks Cipkins (skolotāja Inese Valtere), bet 8.-9.klašu grupā 113 dalībnieku konkurencē 3.vietu ieguva 9.b klases skolniece Kamila Siļina (skolotāja Ilona Bohāne). Ikvienam laureātam tika pasniegtas arī dāvanas, ko bija sarūpējušas izdevniecības. Visus dalībniekus un īpaši laureātus gan sagaidīja, gan apbalvošanas laikā priecēja Dekšāru pūtēju orķestris, kā arī pasākuma beigās vietējie ražotāji bija sarūpējuši lielisku cienastu, bet pirms pasākuma ikvienam bija iespēja apmeklēt arī R.Mūka muzeju.

Liels paldies gan Riebiņu novada domei, gan Galēnu pamatskolai, bet īpaši M.Bindukai par lielisku pasākuma organizēšanu!
Jaunumi

MŪSU ZIŅAS