Sestdiena, 2024.gada 20.aprīlis
Vārda dienu svin: Mirta, Ziedīte

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

No aktiermākslas valdzinājuma līdz Pūres šokolādes burvībai
19.10.2016
Noteikti nav neviena bērna, kurš nebūtu sapņojis tēlot kāda kinoaktiera vai kinoaktrises lomu.
Nu jau vairākus gadus Latvijā ir tāda jauka iespēja iejusties kinozvaignes “ādā”, apmeklējot kinopilsētu “Cinevilla” – lielāko filmēšanas laukumu Latvijā.
Daugavpils Saskaņas pamatskolas 6.a un 7.a klases skolēni šī gada 24. septembrī devās ekskursijā uz „Cinevillu” Tukuma novadā, kur iepazinās ar mūsdienu kinomākslas industriju un stilizētā kinostudijā profesionāla režisora vadība parādīja savu aktiermākslu aktivitātē ar fotošopa efektiem. Aktivitātes laikā skolēniem bija iespēja braukt ar dažādiem transportlīdzekļiem, nokļūt zemūdens pasaulē vai pacelties gaisā gluži kā profesionāliem aktieriem. Filmēšanās laikā smiekli nenorima ne uz brīdi, jo pasākums izvērtās humora piesātināts.
Lieliskas izrādījās arī „Fotomedības”, kurās skolēnu komandas devās meklēt norādītos butaforiskās kinopilsētiņas objektus, līkumojot pa brīvdabas kino kompleksa ieliņām. Veiksmīgākās, ātrākās un vērīgākās komandas bija 7.a klases meitenes un 6.a klases zēni, kas saņēma ekskursijas vadītāju balvas.
Skolēni paturēs prātā šajā tūrisma objektā iegūtās zināšanas par uzņemtajām un skatītāju iemīļotajām filmām: "Baiga vasara", "Rīgas sargi", "Rūdolfa mantojums", "Sapņu komanda 1935” un topošo filmu “Nameja gredzens”. Aizraujošais gida stāstījums par filmas uzņemšanas aizkulisēm, interesantie fakti, aptaustītie un klātienē redzētie objekti un butaforijas, automobiļi un celtnes pārsteidza ikvienu.
Dienas otrajā pusē sārtiem vaigiem, gandarīti un pacilāti ekskursijas dalībnieki devās uz Pūres šokolādes darbnīcu, kur iepazinās ar kakao pupiņu audzēšanas aspektiem, kakao pupiņu vēsturisko ceļu uz Eiropu un šokolādes pagatavošanas mākslu. Skolēni varēja ievingrināt roku pavārmākslā, veikli lejot šokolādi formiņās un dekorējot konfektes, ko pēc tam visi kopīgi varēja degustēt.
Arī laiks ekskursijai bija veiksmīgi izvēlēts, lai gan no rīta mazliet smidzināja, tomēr dienas vidū un vakarpusē saulīte visus lutināja ar savu klātbūtni.


I.Valtere un M. Seļionova
Jaunumi

MŪSU ZIŅAS