Piektdiena, 2024.gada 29.marts
Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Tikšanās ar rakstnieci Regīnu Usačevu
13.10.2016
Š.g. 11. oktobrī, Karjeras nedēļas ietvaros, 1.b un 2.b klasēm tika organizēta tikšanās ar Daugavpils bērnu rakstnieci Regīnu Usačevu.
Rakstniece pastāstīja bērniem par savu daiļradi, atbildēja uz bērnu dažādiem jautājumiem, lasīja savus stāstus, kopā ar bērniem dejoja un dziedāja.
Jau 40 gadus Regīna raksta interesantus stāstus jaunāko klašu skolēniem. Viņas grāmatas var atrast skolas un pilsētas bibliotēku plauktos. Kopā jau ir 8 grāmatas. Pirmā grāmata „Зелёный мир на ладошке” bija uzrakstīta viņas mazdēliem Artjomam un Jegoram.

Rakstniece uzdeva bērniem jautājumu: „Kāds ir, jūsuprāt, labs cilvēks?” Bērni viens pēc otra atbildēja: „Tas ir pieklājīgs, ziņkārīgs, atsaucīgs, gudrs, čakls, devīgs cilvēks.”
Regīna daudz ceļo. Pilsētas svētkos Rīgā viņa bija pārsteigta vienlaikus ieraudzīt 100 burukuģu un 117 jahtu, kas lēni peldēja pie horizonta. Atbraucot mājās, uzreiz tapa jauns stāsts. Pēdējais grāmatas nosaukums ir „Крутые ребята” par motociklistiem.

Kāpēc jālasa grāmatas? Rakstniece atbildēja tā: „Lasot grāmatas, paaugstinās katra cilvēka intelekts. Lasītāji paplašina savu redzesloku, vārdu krājumu. Kad tu lasi, tu mācies domāt.”
Lasīsim grāmatas katru dienu ar prieku!

Paldies Regīnai Usačevai par sadarbību!

Rakstu sagatavoja 1.b un 2.b klašu audzinatājas I.Meškova un L.Kovaļevska
Jaunumi

MŪSU ZIŅAS