Piektdiena, 2024.gada 29.marts
Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

2.b klases ekskursija
20.09.2016
Š.g. 17.septembrī Daugavpils Saskaņas pamatskolas 2.b klase kopā ar vecākiem (25 skolēni un 18 vecāki) apmeklēja Krustpils pili. Gida stāstījums par Krustpils viduslaiku kultūrvēsturisko mantojumu bērnus aizrāva un ieinteresēja.

Sveču liešanas darbnīcā bērni guva pirmās zināšanas, prasmes un iemaņas sveču liešanā. Arī šodien der atcerēties kā senatnē tika gatavotas sveces un kādu dzīves gudrību mūsu senči ielika sveču liešanas procesā, lai tās degtu ilgi un gaiši.

Dzimšanas diena ir tikai reizi gadā un mazajam cilvēciņam tas ir īpaši gaidīts notikumus. Katra maza meitene sapņo par dzīvi pilī un vēlas būt princese, noteikti arī kāds jaunskungs vēlas būt bruņinieks vai barons. Mūsu ekskursijas grupas 12 dalībniekiem, kuri dzimuši vasarā, bija ieplānota dzimšanas dienu svinības, kuras veiksmīgi noorganizējām pēc ekskursijas Krustpils pilī lielajā zālē ar piparmētru tēju un garšīgu kliņģeri.

Pēc tam mēs apmeklējām muzeja Brīvdabas nodaļu “Sēļu sēta” - 19. gs. beigu vidēji turīga sēļu zemnieka saimniecību. Bērniem ļoti patika praktiskās nodarbības ar amatniekiem: sviesta kulšana, kalšana, vērpšana un citi darbi. Gan lieliem, gan maziem bija interesanti iepazīties ar tiem senajiem laikiem, kad nebija datoru, televizoru un mobilo telefonu! Kādas spēles spēlēja mūsu vecvecvecmāmiņas savā bērnībā, kādus darbus zēna gados prata vectētiņa vectētiņš? Muzeja darbinieki piedāvāja praktiskas nodarbības, atraktīvas izdarības, spēles un rotaļas ar muzicēšanu akordeona pavadījumā. Programmas noslēgumā baudījām zāļu tēju ar rudzu maizi un pašsakulto sviestu.

Izsakām pateicību Krustpils pils darbiniekiem par brīnišķīgiem mirkļiem Jēkabpilī un SIA “Dautrans” par komfortablo autobusu.


2.b klases kolektīvs un
klases audzinātāja Larisa Kovaļevska

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS