Otrdiena, 2024.gada 16.aprīlis
Vārda dienu svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Pazīsti savu organismu
29.04.2016
Lai ieinteresētu skolēnus sava organisma izzināšanā, lai jaunieši mācītos novērtēt savu organismu kā vērtību, kas lolojama par visu visvairāk, Daugavpils Universitātes Anatomijas un fizioloģijas katedra jau 14.gadu organizē konkursu “Pazīsti savu organismu”, kas notika 2016. gada 22. aprīlī.
Konkurss sniedz iespēju skolēniem, kuri interesējas par bioloģiju un medicīnu, padziļināt zināšanas un izvērtēt savas intereses šajā jomā.
Konkursa mērķis:
Pievērst skolēnu, skolotāju un vecāku uzmanību cilvēka fizioloģijai, kā vienai no medicīnas pamatdisciplīnām un veselīga dzīvesveida teorētiskajam pamatam;
ieinteresēt skolēnus cilvēka fizioloģijas procesu izzināšanā un izpētē;
padziļināt skolēnu izpratni par sava organisma fizioloģisko procesu saistību ar veselības stāvokli un papildināt praktiskās iemaņas dažādu fizioloģisko procesu novērtēšanā.
Konkursā var piedalīties 1 labākais skolēns pamatskolas grupā un 1 skolēns vidusskolas grupā no pilsētas (Rīgā no katra rajona/priekšpilsētas), novada vai novadu apvienības.
Konkurss norisinās 2 kārtās:
1. kārtas uzdevumi:
Skolēni sacenšas individuāli, rakstiski atbildot uz testa uzdevumu un situāciju jautājumiem anatomijā, fizioloģijā un pirmajā palīdzībā.
2. kārtas uzdevumi:
Praktiskie darbi cilvēka fizioloģijā, tos veic tikai 1. kārtas 10 labākie skolēni katrā vecuma grupā.

Daugavpils pilsētu pārstāvēja Daugavpils Saskaņas pamatskolas skolnieces Ieva Siksaliete un Laima Unzule, kas pilsētas posmā ieguva vienādu punktu skaitu.
Meitenes veiksmīgi tika galā ar pirmās kārtas uzdevumiem un nokļuva 2.kārtā, kur veica 2 ar cilvēka fizioloģiju saistītus praktiskus darbus.
Summējot divās kārtās iegūto punktu skaitu, Ieva Siksaliete izcīnīja 2.vietu, bet Laima Unzule 3.vietu.
Šo dienu īpašu padarīja AHAA zinātniskā centra vizīte DU.
Pateicamies DU par interesantu un aizraujošu konkursu un priecājāmies par meiteņu uzvaru!

A.Valtnera Latvijas skolēnu konkursa ”Pazīsti savu organismu” rezultāti:
http://du.lv/a-valtnera-latvijas-skolenu-konkursa-pazisti-savu-organismu-rezultati-2/
 
Rakstu sagatavoja
bioloģijas skolotāja Marina Seļionova
Jaunumi

MŪSU ZIŅAS