Sestdiena, 2024.gada 20.aprīlis
Vārda dienu svin: Mirta, Ziedīte

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

"Bērnu un jauniešu žūrija 2015” noslēguma pasākums
19.02.2016
2001. gadā aizsākās lielā lasīšanas veicināšanas programma, ko Latvijā ieviesa Bērnu literatūras centrs (Latvijas Nacionālā Bibliotēka). Ar Kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu no 2009. gada startēja projekts „Bērnu un jauniešu žūrija”. Lasīšanas maratonā ir iesaistījušies bērni un jaunieši gan no Latvijas, gan no citām valstīm (Anglija, Spānija, Vācija, Austrālija un ASV).
Daugavpils Saskaņas pamatskola projektā „Bērnu un jauniešu žūrija” piedalās trešo reizi. Pilsētas bibliotēkās lasīšanas svētki atnāk līdz ar vasaras sākumu, skolā – kopā ar jauno mācību gadu, kad klasēs un bibliotēkā notiek informatīvas nodarbības, kuru uzdevums ir iepazīstināt katru skolēnu vecumu grupu ar gada grāmatu sarakstu un ar projekta noteikumiem. Tā skolā uzsākās lasīšanas maratons „Bērnu un jauniešu žūrija 2015”.

Paši mazākie skolas bērni iemīlēja „Miega pasaku”, „Nenotikušo atklājumu”, „Brigita un brāļi aļņi”. Lai nu kā, bet pati draudzīgākā grāmatiņa, kas visvairāk tika mīļota un lasīta bija „Vilks, kurš izvēlās no grāmatas.” Jaunākā skolas vecuma bērni ar interesi sekoja grāmatu „Cirks lādītē” , „Mana laimīgā dzīve”, „Pazudušais pērtiķis” varoņu gaitām, ceļoja ar grāmatu „Stikla bērni” un „Kristofers un ēnu ordenis” varoņiem fantastikas pasaulē. Vecākie skolas bērni šogad izbaudīja pārbaudītās vērtības Aspazijas prozas darbā „Zila debess zelta mākoņos”.

Lasīšanas maratons skolā noslēdzās ar pasākumu, kas notika 2016. gada 17. februārī, kur 3. a klases skolēni ar klases audzinātāju skolotāju A.Zubkovsku paveica lielu darbu, iestudējot lugu pēc grāmatas „Vilks, kurš izvēlās no grāmatas…”, Vilka piedzīvojumus klātienē sanāca noskatīties jaunākie skolas bērni. Mazie aktieri ar savu azartu un degsmi, aizrāva visus skatītājus līdzi Vilka pasaulē.

Bērni runāja skatītājiem šī gada „Bērnu un jauniešu žūrijas” spilgtākos un interesantākos dzejoļus. Kā arī 3.a klases skolēni lasīja pašu sacerēto dzeju par grāmatu. Pasākuma noslēgumā bērni saprata galveno – kā top grāmata.

Pasākums ir izskanējis, pateicības saņemtas, bet paliekošas ir grāmatas, kas ienāca skolas bibliotēkā uz palikšanu, ko gan mazie, gan lielie skolēni turpinās lasīt. Paldies visiem par atsaucību un sadarbību!

Rakstu sagatavoja:
Daugavpils Saskaņas pamatskolas bibliotekāre Lolita Ratkeviča,
3.a klases audzinātāja Andžela Zubkovska
Jaunumi

MŪSU ZIŅAS