Otrdiena, 2024.gada 16.aprīlis
Vārda dienu svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Raksti mani šovakar
09.12.2019
Daugavpils Saskaņas pamatskolas 8. - 9. klašu skolēni  27. novembrī apmeklēja dzejas koncertu “Raksti mani šovakar” iniciatīvas “Latvijas skolas soma” ietvaros.

Skolas aktu zālē tika rādīta Rēzeknes teātra “Joriks” izrāde koncerts “Raksti mani šovakar”. Koncertā  Rēzeknes mūzikas vidusskolas audzēkņu un aktieru Karinas Lučiņinas un Māra Skroda izpildījumā skanēja   mūsdienu latviešu autoru – Toma Treiberga, Māra Salēja, Marta Pujāta, Ilmāra Šlāpina, Semjona Haņina, Ivetas Ratinīkas, Ingas Pizānes, Kārļa Vērdiņa, Ingas Gailes, Arvja Vigula dzeja.
Dzejas lasījumus papildināja arī dziesmas  un mūzikas instrumentu spēle – basģitāra – Ralfs Arbidāns, Diona Liepiņa – vokāls Arnis Stepiņš – bungas, Imants Spīčs – mandolīna, Eduards Geikins – Tolstovs elektro ģitāra, Kristians Justs – elektroģitāra.
Koncerts skolas jauniešiem ļoti patika un iedvesmoja lasīt vairāk latviešu jaunāko autoru dzeju. Īpaši saistoša šķita Ilmāra Šlāpina dzeja, jo skolā Literatūras stundās skolēni jau bija iepazinušies ar autora darbiem. Smieklus un interesi izraisīja  Ilmāra Šlāpina dzejoļi, kas skolēniem šķita vairāk domāti pieaugušajiem, taču tie radīja ziņkāri un atklāja dzejas valodas asumu un bagātību.  Šis muzikālais dzejas pasākums jauniešiem paliks atmiņā, jo, izejot no zāles, skolēni bija patīkami pārsteigti un priecīgi, neslēpa  pacilāto noskaņojumu un radušos interesi par jaunāko dzeju. Jaunieši  teica: “Izrādi ieteiktu draugiem, jo šādu izrādi vēl nebiju redzējis un , manuprāt, draugi arī nē. Tā bija skaistākā un neparastākā dzeja izrādē.” Mūsdienu jaunāko dzejnieku dzejas burvību palīdzēja atklāt gan dziesmas, gan mūzika, gan noskaņa uz skatuves, gan aktieru izcilā spēle un saruna ar skatītāju. Tas bija emocionāls dzejas baudījums, kas pierādīja, ka rakstniekiem dzeja top no dzīves patiesajiem mirkļiem un pārdzīvojumiem.
Tā ir vienreizēja iespēja jauniešiem izdzīvot un iepazīt kultūru, stiprināt savas garīgās vērtības, apmeklējot projekta „Skolas soma” piedāvātos pasākumus.

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS