Sestdiena, 2024.gada 20.aprīlis
Vārda dienu svin: Mirta, Ziedīte

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Itāļu nedēļa Saskaņas pamatskolā
04.06.2019
No 13. maija līdz 17. maijam Daugavpils Saskaņas pamatskolā noritēja Itāļu nedēļa eTwinning projekta “Cooking Detectives” (“Kulinārijas detektīvi”) ietvaros. Šī projekta partneris ir itāļu skola ICS di San Giorgio di Mantova.
Projekta mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu valstu pārtikas un tradicionālo ēdienu kultūru. Tādā veidā viņi labāk iepazīsies ar savu gastronomisko kultūru un atklās partneru valstu kultūru. Skolēni uzzinās arī par to, kas ir UNESCO nemateriālais kultūras mantojums. Kā projekta gala produkts tiks izveidota latviešu-itāļu nacionālo ēdienu pavārgrāmata.
Piedaloties itāļu nedēļas aktivitātēs, skolēni padziļināja zināšanas par savas un itāļu tautu kultūru, tradīcijām un kulināro mantojumu. Viņi attīstīja savas angļu valodas rakstīšanas un runāšanas prasmes, kā arī prasmes strādāt komandā un radošās spējas.
5.a klase veidoja interaktīvo Kahoot viktorīnu “Vai tu pazīsti Itāliju?” un prezentēja to citām klasēm. 8.a un 8.b klases veica pētījumu “Ēdienu izcelsme un migrācija”.
Tika izveidota zīmējumu izstāde “Kultūras pica” ar 7.-8. klašu darbiem.
Nedēļa noslēdzās ar kulinārijas meistarklasi “Mana mīļākā itāļu virtuves recepte”, cepot picas un gatavojot itāļu salātus un sviestmaizes ar garšvielām, ko atsūtīja itāļu partneri.
Itāļu nedēļu palīdzēja organizēt angļu valodas skolotāja N.Karpenko, vizuālās mākslas skolotāja U.Gura un mājturības skolotāja L.Šembela.

Angļu valodas skolotāja N.Karpenko
Jaunumi

MŪSU ZIŅAS