Trešdiena, 2024.gada 24.aprīlis
Vārda dienu svin: Visvaldis, Ritvaldis, Nameda

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Daugavpils Saskaņas pamatskolas skolēnu sasniegumi valsts 40.bioloģijas olimpiādē
28.03.2018
Bioloģijas 40.valsts olimpiādes 2.posms notika tiešsaistes režīmā. Tajā piedalījās 1004 skolēni no 9.klasēm, 630 skolēni no 10.klasēm, 585 skolēni no 11.klasēm un 635 skolēni no 12.klasēm. Daugavpils pilsētā 2.olimpiādes posmā piedalījās 87 skolēni, no kuriem 27 bija 9.klašu skolēni.
Uz valsts posmu tika uzaicināti arī Daugavpils Saskaņas pamatskolas skolēni: Viktorija Kolomažnikova un Normunds Palabinskis.
Bioloģijas 40.valsts olimpiādes 3.posms noritēja 3 dienas, tas notika Latvijas Universitātes modernajā, mājīgajā Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā Rīgā.
Pirmajā dienā skolēni piedalījās svinīgajā olimpiādes atklāšanā un izpildīja sarežģītus testus un teorētiskus uzdevumus, bet dienas noslēgumā bija organizēta iepazīšanās ar mikroskopiem.
Otrajā olimpiādes dienā bija iespējams ieraudzīt izlabotus pirmās dienas darbus un iesniegt apelācijas, bet vēlāk skolēni devās pildīt 4 sarežģītus laboratorijas darbus, kas notika LU plašajās un moderni aprīkotajās laboratorijās. Šo darbu izpildei skolēniem bija nepieciešamas iemaņas darbam ar ierīcēm, mikroskopu, laboratorijas traukiem u.c., kā arī vajadzēja zibenīgi aizpildīt atbilžu lapas, izskaitļot, vērot, spriest, risināt nestandarta situācijas, pielietojot zināšanas visās bioloģijas apakšnozarēs.
Trešajā dienā skolēniem tika organizētas meistarklases , bet dienas noslēgumā notika apbalvošanas ceremonija.
Visi dalībnieki saņēma apliecinājumu par dalību Latvijas Republikas skolēnu 40.bioloģijas olimpiādes 3.posmā.
Normunds Palabiskis un Viktorija Kolomažnikova kļuva par sudraba medaļu īpasniekiem!
Priecājāmies par Viktorijas un Normanda augstiem panākumiem, pateicāmies par ieguldītu milzīgo darbu apjomu un novēlam arī turpmākus sasniegumus!

Bioloģijas skolotāja Marina Seļionova
Jaunumi

MŪSU ZIŅAS