Sestdiena, 2024.gada 20.aprīlis
Vārda dienu svin: Mirta, Ziedīte

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

„Bērnu un Jauniešu žūrija 2017” noslēguma pasākums
04.03.2018
2001. gadā aizsākās lielā lasīšanas veicināšanas programma, ko Latvijā izstrādāja un ieviesa Latvijas Nacionālā bibliotēka. Ar Kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu no 2009. gada startēja projekts „Bērnu un jauniešu žūrija”.
Lasīšanas maratona ir iesaistījušies bērni un jaunieši no 720 Latvijas bibliotēkām, no 52 latviešu diasporas centriem ( Anglija, Spānija, Vācija, Austrālija un ASV).
Daugavpils Saskaņas pamatskola projektā „Bērnu un jauniešu žūrija” piedalās piekto gadu. Skolā līdz ar jauno mācību gadu sākas lielais lasīšanas maratons, kad klasēs un bibliotēkā notiek informatīvas nodarbības, kuru uzdevums ir iepazīstināt skolēnus ar gada grāmatu sarakstu un ar projekta noteikumiem, kā visus iepriekšējos gadus. Tā skolā uzsākas lasīšanas maratons „Bērnu un Jauniešu žūrija 2017”.
1.-3.klašu skolēni iemīlēja visas grāmatiņas, kas tika izvirzītas projektā - „Divdesmit pieci mākoņi”, „Ezītis, kurš mīlēja slepeni”, „Govs”, „ Īsi stāstiņi par lietām”, „Pasaka par peļu pili”’ „Puika, kas zīmēja kaķus”, „”Baltais lācis: pasaku pavārgrāmata bērniem’, „Kaķēns margrietiņās”, „Muris un Vufs”, „Pūcīte ar zelta acīm” , „Proti svilpot, Juhanna?’, „Uzrodas Flata kungs!”
Lasīšanas maratons skolā noslēdzās ar pasākumu, kas notika 2018. gada 28. februārī, kur 2.a klases bērni ar skolotājas Lolitas atbalstu izveidoja interesantu teatralizētu priekšnesumu par grāmatu sižetiem, par galveno varoņu gaitām un ikdienu. Skolas zālē sanāca sākumskolas bērni, lai atbalstītu aktierus un priecātos par sniegto priekšnesumu.
Pasākums ir izskanējis, pateicības saņemtas, bet grāmatas, paliek bibliotēkas plauktos un gaida jaunus lasītājus. Paldies visiem par atsaucību un sadarbību!
Uz tikšanos bibliotēkā!

Skolas bibliotekāre Lolita Ratkeviča
Jaunumi

MŪSU ZIŅAS