Piektdiena, 2024.gada 19.aprīlis
Vārda dienu svin: Vēsma, Fanija

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Svētā Andreja dienas svinēšana Lielbritānijas vēstniecībā Latvijā
31.12.2017
30.novembrī Lielbritānijā atzīmē Skotijas patrona Sv.Andreja dienu. Un tieši šajā dienā 7.b klases skolēni kopā ar skolotāju un eTwinning vēstnieci Natāliju Karpenko devās vizītē uz Lielbritānijas vēstniecību Latvijā.
Skolēnu un skolotājas īstenotais eTwinning projekts “Green Missions” 2016.gadā ieguva eTwinning Nacionālo balvu, bet šī gada oktobrī Eiropas konferencē Maltā Britu padomes pārstāvji projektam pasniedza Eiropas eTwinning angļu valodas balvu. Balvas pasniegšanai skolēni un skolotāja tika aicināti uz Lielbritānijas vēstniecību.
Skolēnus laipni uzņēma Lielbritānijas vēstnieks Kīts Šenons un Britu padomes Latvijā pārstāve Agnese Kriķe. Skolēni ar lielu interesi klausījās vēstnieka stāstu un prezentāciju par skotu tradīcijām, valsti, vēstnieka dzīves gaitām un tām valstīm, kur vēstnieks jau ir strādājis. Tikšanās notika draudzīgajā atmosfērā, skolēni uzdeva jautājumus par vēstnieka profesiju, vaļasprieku, mīļāko sporta veidu un ēdienu. Savukārt skolēni pastāstīja par sadarbību ar citām Eiropas skolām un sava projekta saturu, kas saistīts ar veselīgu dzīves veidu un apkārtējās vides aizsardzību.
Kīts Šenons Latvijā ir tikai pusgadu, bet jūtas šeit ļoti labi. Viņš uzskata, ka skotiem un latviešiem ir daudz līdzības: svētku tērpu dizains, mūzikas instrumenti.
Liels paldies Lielbritānijas vēstniecībai, Britu padomei Latvijā un Latvijas eTwinning Nacionālā atbalsta dienestam par tādu vienreizējo pasākumu!

Fotogrāfijas no pasākuma var apskatīties šeit.

Natālija Karpenko
Jaunumi

MŪSU ZIŅAS