Sestdiena, 2024.gada 20.aprīlis
Vārda dienu svin: Mirta, Ziedīte

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Inga Ābele viesojas Daugavpils Saskaņas pamatskolā
21.12.2017
14. decembrī, Daugavpils Saskanas pamatskolā viesojās populārā latviešu rakstniece Inga Ābele, lai iepazīstinātu ar savu romānu “Duna”, kurš šogad iznācis apgāda “Dienas Grāmata” vēstures romānu sērijā “Mēs. Latvija, XX gadsimts”.
Savas gaitas literatūrā Inga Ābele uzsāka 1996. gadā. Mācījusies teātra un TV dramaturģiju Latvijas Kultūras akadēmijā, sarakstījusi vairākas lugas un scenārijus TV un kinofilmām, dramatizējusi teātrim literāros darbus. Ir vairākkārtēja Latvijas Literatūras gada balvas laureāte dramaturģijas un prozas kategorijās – apbalvota par lugu krājumu “Lugas” (2003), stāstu krājumu “Sniega laika piezīmes” (2004), romāniem “Paisums” (2008) un “Klūgu mūks” (2014). Turklāt romāns “Paisums” 2009. gadā godalgots arī ar Baltijas asamblejas balvu, savukārt romānam “Klūgu mūks” 2014. gadā piešķirta Dzintara Soduma balva par novatorismu literatūrā.
Romāns “Duna”, kurš apgāda “Dienas Grāmata” vēstures romānu sērijā “Mēs. Latvija, XX gadsimts” iznāca šovasar, vēsta par 1949. gadu Rīgā, Sēlijā un Latgalē. Sižeta centrā ir vēstures notikumu nežēlīgi plosītie cilvēku un sugas rikšotāju likteņi. Galvenā varoņa Andrieva Radviļa zirgam no rūgtā ciešanu biķera netiek aiztaupīta ne lāse, tad kāpēc lai jel kas tiktu aiztaupīts viņam? …

Paldies, Latgales Centrālās bibliotēkas darbiniekiem, par iespēju tikties ar Ingu Ābeli.

 

Bibliotekāre L.Ratkeviča
Jaunumi

MŪSU ZIŅAS