Ceturdiena, 2024.gada 28.marts
Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

„Mantojuma stāsts – mans stāsts, tavs stāsts”
12.12.2017
2017. gada rudenī Daugavpils Saskaņas pamatskolas skolēni piedalījās UNESCO starptautiskās akcijas „Mantojuma stāsts – mans stāsts, tavs stāsts” konkursā „Darini kalendāru”. Konkursa mērķis bija atklāt kultūras mantojuma nozīmi sabiedrības un ikviena dzīvē.
Par konkursa laureātiem kļuva 9.a klases skolnieces Ineta Dukšinska un Viktorija Kolomažnikova. Viņu darbs foto kolāža "Rudzu maize cauri gadsimtiem" ir iekļauts UNESCO 2018.gada kalendārā.
7. decembrī laureāti bija uzaicināti uz konkursa noslēguma pasākumu koka ēku renovācijas centrā „Koka Rīga”. Pēc Inetas un Viktorijas atzinumiem pasākums viņus pārsteidza ar savu vienkāršību un vienlaikus izsmalcinātību. “Tajā valdīja ļoti patīkama atmosfēra un aromāts. Pasākuma laikā laureāti tika aicināti auditorijas priekšā prezentēt savus darbus par Latvijas kultūrmantojumu. Šo lietaino dienu patīkamu padarīja jauka kaķa vizīte pasākumā. Mūsu enerģijas līmeni paaugstināja piedāvātais pīrāgs un tēja. Pēc pasākuma mums piedāvāja iespēju apmeklēt ekskursiju pa „Koka Rīgas” muzeju. Mēs kārtējo reizi pārliecinājāmies, cik dzīvē svarīgas ir vēstures zināšanas”.

Rakstu sagatavoja N.Dektereva
Jaunumi

MŪSU ZIŅAS