Piektdiena, 2024.gada 29.marts
Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Valsts dzimšanas dienas pasākumi: “Ai, tēvu zeme stūru stūriem”
22.11.2017
Novembris ir Latvijas mēnesis. Pirms dažām dienām mūsu valsts svinēja savu 99.dzimšanas dienu. 16. un 17.novembrī skolas saimē, kopīgi dziedot, dejojot, skandējot dzeju, godinājām mūsu Latviju.
Novembrī skolā par tradīciju kļuvuši pilsoniskuma nedēļas pasākumi, kuros skolēni un skolotāji piedalījās ar patiesu prieku. Starpdisciplinārais konkurss „Ceļojums Latvijā”, foto izstāde “Mana dzimta Latvijai”, lentīšu locīšanas pasākums muzejā un klases stundās, svecīšu iededzināšana pie skolas 11.novembrī, lāpu gājiens, radio pārraide “Novembris- svētku un atceres mēnesis”, tikšanās ar sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem , literatūras pētnieku V.Lukaševiču un Latgales plānošanas reģiona speciālistu O.Zuģicki.

Mūsu skolā ir tradīcija Latvijas dzimšanas dienā mūsu pirmklasniekus uzņemt skolas saimē. Pa šo pusgadu viņi daudz ko iemācījušies, kļuvuši nopietnāki un draudzīgāki. Dziesmas “Ai, tēvu zeme stūru stūriem” pavadījumā, pirmklasnieki iedejoja pasākumā, turot rokās auseklīšus un Latvijas karodziņus. Koncertu apmeklēja arī pirmklasnieku vecāki.

Koncertos katra klase runāja tautasdziesmas un dziedāja savas izvēlētās dziesmas. Koncertā piedalījās visi skolēni, rādot savus priekšnesumus. Koncertus vadīja pasakas “Sprīdītis” varoņi: Lienīte- D.Kokina un E.Korsiete, Sprīdītis- Ē.Duškevičs. Tā bija vislabākā dāvana Latvijai. Koncerta noskaņu papildināja skolas koru, ansambļa un tautas deju kolektīvu priekšnesumi.

Svētku izskaņā Daugavpils Saskaņas pamatskolas direktore apsveica skolēnus un skolotājus. Svētki aizvadīti, bet darbs skolā turpinās. Lai mums veicas!

Dace Plociņa

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS