Piektdiena, 2024.gada 29.marts
Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Daugavpils Saskaņas pamatskolas projekts “Citādā mācīšanās, izmantojot IKT”
23.05.2017
Daudzas jaunas zināšanas skolēns iegūst tieši skolā. Tās ir prasmes, bez kurām nevar būt iemaņu, tā skolēns mācās un iegūst dzīvesprasmes.
Iegūtās prasmes ļauj viņiem vieglāk pārvarēt dažādas situācijas ikdienas saskarsmē ar līdzcilvēkiem.
Projekta Erasmus + programmas pamatdarbības partnerības Nr.2 (KA2) stratēģisko skolu sadarbības partnerības projekta “Citādā mācīšanās, izmantojot IKT” (identifikācijas nr. 2015-1-TR01-KA219-021988_5) mērķis ir: uzlabot mācīšanas un mācīšanās kvalitāti mūsu skolās, izstrādāt un dalīties ar inovatīvām mācību metodēm un aktivitātēm, stimulēt skolēnu pašmācību neatkarīgi no laika un vietas, uzlabot skolēnu un skolotāju datorprasmes. Flipped Learning (Citādā mācīšanās) nozīmē, ka skolēni vispirms izpēta tēmu patstāvīgi, izmantojot video nodarbības, kuras sagatavoja skolotājas noteiktās datorprogrammās. Pirms katras aktivitātes skolotājs izveido video pamācību, ko nosūta skolēniem. Pēc video noskatīšanās skolēni strādā pie konkrēta uzdevuma sadarbībā ar saviem vienaudžiem.
Daugavpils Saskaņas pamatskola, kā projekta partneris, sadarbojās ar Spānijas, Polijas, Itālijas, Lietuvas, Francijas un Turcijas skolām. Projekta ietvaros notika vairākas aktivitātes: mini kurss skolotājiem par IKT rīkiem; izveidota vienota digitālās apmācības vides skolās; skolēnu īstermiņa mobilitātes uz visām partnerskolām; publicitātes pasākumi citu Latvijas skolu un vietējās sabiedrības informēšanai.
Semināra nodarbībās partnerskolās skolēniem bija jāsagatavo prezentācijas gan par skolu, gan par savu pilsētu un valsti, gan par sevi. Projektā iesaistītie jaunieši veidoja projekta logu un sacerēja projekta himnu, kuras pirmatskaņojumu izpildīja Saskaņas pamatskolas koris un partneri to varēja noklausīties vizītes laikā Latvijā.
Pedagogu vadībā skolēni strādāja starptautiskajās grupās. Katrs semestris tika veltīts noteiktai tēmai: datorprasmes veicināšana, kultūras apzināšanās un izpaušana, radošuma un uzņēmējdarbības veicināšana, valodas iemaņu uzlabošana.
Projekts sniedza skolēniem neatkārtojamu pieredzi nacionālo tradīciju iepazīšanā un savstarpējā komunikācijā ar citu valstu skolēniem un viņu ģimenēm. Projekta noslēgumā skolēni izstāstīja savus ieguvumus un pozitīvi novērtēja piedzīvoto.
Pedagogi projektā tika virzīts uz intelektuāliem rezultātiem, izveidojot digitālās apmācības vidi- angļu valodas video nodarbību kopumu (Flipped Lessons), balstoties uz angļu valodas mācību programmu. Projektā izstrādātie materiāli ir augšupielādēti rezultātu izplatīšanas platformā un pieejami elektroniskā veidā.
Mēs varam novērot, ka projekts sniedza daudz aizraujošas iespējas gan skolēniem, gan skolotājiem un ceram, ka pēc detalizētas darba analīzes mēs varēsim secināt, ka mūsu mērķis ir sasniegts un mūsu kopīgais darbs pozitīvi ietekmē mācību procesu.
Viss ko projekta dalībnieki izveidoja šī projekta ietvaros - video, prezentācijas un citi materiāli, tika augšupielādēti uz TwinSpace. Projekta darbu atzina par sadarbību veicinošu un jēgpilnu. Projektam ir piešķirts Eiropas kvalitātes sertifikāts.
Projekts tika realizēts ar 100% Eiropas Savienības Mūžizglītības Erasmus+ programmas atbalstu.

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS